Over deze column

Elke dag de Bijbel lezen komt niet zo veel voor. Sinds de uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling is de belangstelling voor het lezen van de Bijbel echter weer toegenomen. Aan de hand van het leesrooster dat is te downloaden op de site van de PKN?gaan wij op deze plaats elke dag na of de Bijbel nog steeds actueel is voor de situatie van vandaag. De redactie van Emea.nl heeft sinds kort deze column opgenomen in haar nieuwspagina maar in feite wordt de column al meer dan een jaar geschreven. Een archief is hier te vinden. Commentaar is altijd welkom.

Bas

cover

Dagen met…..Ester, Job

Een eigentijdse lezing van de Bijbel door Bas van der Bent

100 bladzijden

In 2004 verscheen de Nieuwe Bijbelvertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap.?Aan de hand van het bijbehorend dagelijks leesrooster is de schrijver van dit boek een dagboek bij gaan houden. Hierin klinkt de actualiteit heel bewust door. Nu de boeken Ester en Job inmiddels in hun geheel zijn gelezen zijn de dagboekaantekeningen gebundeld en voor iedereen na te lezen. De commentaren zijn eerder op deze site verschenen.

Het boek kost ? 35,– en wie het wil bestellen kan een mail sturen aan [email protected] en ik zal laten weten hoe het te bestellen.

Bas

Plaats een reactie