Wee hun die kwaad in de zin hebben

Micha 2:1-5

De samenstellers van het leesrooster dat we hier elke dag volgen, te downloaden overigens over de site van de PKN, hadden boven het gedeelte van vandaag de titel “Van God Los” gezet. De titel van een film over een jeugdbende in Venlo. Een film over jongeren die totaal losgeslagen waren en alles dat ze wilden hebben zich gewoon toe-eigenden. Iedereen die in de weg stond werd daarbij vermoord. De bende is uiteindelijk opgepakt en de film laat zien hoe het zover had kunnen komen. In dit gedeelte van Micha gaat het inderdaad over mensen die alles wat ze willen hebben zich gewoon toe-eigenen. Ooit onder Jozua was het land verdeeld en was beloofd die ieder die het kwijt zou raken het erfdeel na 50 jaar weer terug zou krijgen. Micha roept uit dat de dieven die zich niet aan de Wet van eerlijk delen houden bij de volgende verdeling niet mee mogen delen. Ook al is het eeuwen geleden, voor Micha speelt de verdeling door Jozua nog steeds een rol. De Wet van de Woestijn dus ook. Dus ook de verplichting om vreemdelingen actief in de samenleving op te nemen. Venlo is dan niet de plaats waar het nakomen van de Bijbelse Wet direct te verwachten is. De officier van Justitie is daar een strafrechterlijk onderzoek begonnen naar een kamerlid van de Partij van de Vrijheid zonder democratie uit Venlo die er van beschuldigd wordt discriminerende uitlatingen te hebben gedaan, zo discriminerend over vreemdelingen te hebben gesproken dat het strafbaar is. Die partij voor de vrijheid zonder democratie dreigt overigens een schandvlek op ons parlement te worden. Je hoort er nog weinig over maar kijk deze week eens naar het Geschiedenis Kanaal van de Nederlandse omroep. Deze themazender heeft het over de vooroorlogse NSB. Wie Mussert hoort spreken hoeft maar het “Internationaal Jodendom” ter vervangen door “Islam” om de taal van Wilders te herkennen. Waarom Mussert gestraft werd heeft de geschiedenis wel duidelijk gemaakt maar waarom Wilders en zijn kornuiten tot nu toe ongestraft en in de kamer onweersproken kunnen wegkomen is redelijk onbegrijpelijk. Of we moeten de waarschuwingen van Micha nog niet hard genoeg hebben herhaald. Vandaag is daar dus de gelegenheid voor.

?

Plaats een reactie